مژده! تخفیف فوق العاده دوره آموزش جامع ایروبیک به مدت محدود!

منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

اینستاگرام فیتستان

حرکات فیتنس؛ کنترل کننده کلسترول و فشار خون شما

حرکات فیتنس؛ کنترل کننده کلسترول و فشار خون شما

«کلسترولم بالاست»… «فشار خون دارم که گاهی اذیتم می کنه»… این جملات برای شما هم آشناست؟ این روزها بسیاری از ما، خودمان و یا نزدیکانمان مانند پدر و مادرهایمان، به این بیماری‌ها دچار هستیم و از آن رنج می‌بریم. تمرینات و حرکات فیتنس از موثرترین راه‌ها در بهبود این بیماری‌هاست.

یکی از دوستای قدیمی من که اضافه وزن هم داره، همیشه به من میگه: «چقدر خوبه که تو همیشه روی فرمه بدنت… چقدر خوبه که انقد حوصله ورزش کردن داری… من که اصلا حالش و ندارم برم باشگاه…» منم همیشه بهش میگم که سعی کن شروع کنی و اگه لذت ورزش کردن رو متوجه بشی، دیگه کنارش نمی ذاری. همین دوستم دیروز به من پیام داد و گفت رضیه آزمایش دادم کلسترولم بالا رفته دیگه هرچی بگی گوش میدم، حالا که دیگه بخاطر کرونا باشگاه ها هم بستس یه برنامه ورزشی برام بنویس که توی خونه تمرین کنم. من، با توجه به اینکه کلسترولش بالا رفته بود و چند مورد دیگه، بهش فیتنس رو پیشنهاد دادم و براش یه برنامه فیتنس توی خونه نوشتم.

حالا حتماً می‌پرسید چرا فیتنس و فواید این رشته ورزشی چیست؟

همان‌طور که در مطلب قبل برایتان گفتم، فیتنس یک رشته ورزشی است که با کمترین وسایل و حتی در خانه، قابل اجراست و با انجام حرکات فیتنس، شما می‌توانید بدن خود را سالم نگه‌دارید و درعین‌حال بدنی خوش‌فرم داشته باشید. حالا ما در فیتستان می‌خواهیم برای شما فواید و مزایای بیشتری از این رشته ورزشی را توضیح دهیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

فواید حرکات فیتنس

به نظر شما، فواید فیتنس چیست و چطور می‌توانیم به آن‌ها دست پیدا کنیم؟ اگر ورزشکار به‌طور منظم و تحت نظر مربی و طبق یک برنامه خوب و متعادل، تمرینات فیتنس را انجام دهد، به‌مرورزمان، شاهد تغییرات بسیار خوبی در بدن خود خواهد بود. از جمله این تغییرات عبارتند از:

بهبود استقامت قلبی عروقی

یکی از بهترین دستاوردهای تمرینات فیتنس، بهبود استقامت قلبی عروقی است. انجام تمرینات فیتنس به‌صورت منظم و چند بار در هفته باعث می‌شود که سیستم قلبی عروقی فرد تقویت شود، استقامت قابل ملاحظه‌ای پیدا کند و همچنین عملکرد سیستم تنفسی وی بهبود پیدا کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها

این تمرینات، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی، مانند کلسترول بالا و یا افزایش فشارخون، را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. علت این است که تمرینات منظم فیتنس باعث می‌شوند گردش خون در بدن و اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها به خوبی انجام شود. علاوه بر این، از رسوب چربی بد در رگ‌ها جلوگیری می‌کند که این چربی بد باعث بالا رفتن کلسترول در بدن می‌شود. با انجام تمرینات فیتنس شما می‌توانید سبک زندگی خود را از بی‌تحرکی و کم‌تحرکی خارج کنید و درنتیجه خطر بیماری‌هایی مثل چاقی، کلسترول بالا و افزایش فشارخون را کاهش دهید.

تقویت آمادگی جسمانی

تمرینات فیتنس، هم اندام بیرونی و هم اندام داخلی را تقویت می‌کند و باعث بهبود عملکرد دستگاه‌های بدن می‌شود. جالب است بدانید که تمرینات فیتنس با تقویت وضعیت جسمانی، اعتمادبه‌نفس فرد را نیز بالا می‌برد.

کاهش استرس

این نوع تمرینات، سطح استرس را در ورزشکار کاهش می‌دهد و مانع از افسردگی می‌شود. وقتی ما دچار استرس می‌شویم، درواقع ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در بدن ما افزایش پیدا می‌کند. حالا، برای دفع این هورمون نیاز به چه چیزی داریم؟ به هورمون ضدافسردگی!

ترشح اندورفین، یا همان هورمون ضدافسردگی، با انجام تمرینات فیتنس در بدن افزایش پیداکرده و سطح کورتیزول نیز درعین‌حال کاهش پیدا می‌کند. درنتیجه، به‌راحتی با تمرینات فیتنس می‌توانید یک فرد شاد و بانشاط باشید.

نظم در انجام تمرینات و حرکات فیتنس و تداوم انجام آن‌ها نکته بسیار مهمی است. اگر شما به‌صورت منظم و مداوم تمریناتتان را انجام ندهید، به فواید و تاثیرات خوب فیتنس در بدنتان نیز نخواهید رسید.

پس از همین‌الان، برنامه منظمی برای انجام تمرینات فیتنست بچین!

راه تشخیص حرکات فیتنس از سایر تمرینات چیست؟

زمانی می‌توان گفت یک تمرین در گروه فیتنس قرار می‌گیرد که به‌طور منظم و چندین بار در هفته انجام شود و با یک رژیم غذایی خوب و عادات یک سبک زندگی سالم همراه باشد. در این صورت است که تمرینات ما، مثمرثمر واقع می‌شوند و ما به تناسب‌اندام دست پیدا می‌کنیم.

یکی از مزایای تمرینات فیتنس، افزایش استقامت و قدرت بدن فرد است. اما نکته قابل‌توجه این است که برای رسیدن به این دو هدف، باید تمرینات حداقل ۲ الی ۳ بار در هفته انجام شوند.

فردی که تمرینات فیتنس انجام می‌دهد، باید ازنظر جسمی وضعیت خوبی داشته باشد و استقامت عضلانی در حد نسبی، در سایر قسمت‌های بدنش وجود داشته باشد. چرا؟ فردی که حرکات فیتنس را انجام می‌دهد، باید از استقامت لازم در عضلاتش برخوردار باشد تا بتواند فشار روی هر عضله را در مدتی طولانی تحمل کند و یا این‌که بتواند هر حرکت را چندین بار انجام دهد.

این به آن معنی است که کسی که تابه‌حال ورزش نکرده، نمی‌تواند با تمرینات سخت فیتنس شروع کند. پیش از آن باید با حرکات ورزشی سبک‌تر، به مدت چند ماه بدن خود را آماده کند و پس از آن زیر نظر مربی خود، تمرینات فیتنس را به مرور پیشرفته تر کند.

بدن ورزشکار برای انجام تمرینات فیتنس باید در حد نسبی انعطاف‌پذیری داشته باشد و بدن خشکی نداشته باشد. همچنین، ورزشکار پیش از انجام حرکات باید تمام بدن خود را به خوبی گرم کند تا دچار آسیب نشود. فردی که تمرینات فیتنس (مخصوصاً در سطوح متوسط و پیشرفته) را انجام می‌دهد، باید از حالت بدنی متعادلی برخوردار باشد. حالت بدنی متعادل یعنی چه؟ یعنی درصد چربی بدنش در حد طبیعی و نرمال باشد. میزان چربی طبیعی در بدن آقایان بین ۱۸ تا ۲۰ درصد و در خانم‌ها بین ۲۲ تا ۲۴ درصد است.

The amount of natural body fat in men and women

دستگاه های مناسب برای تمرینات فیتنس

در تمرینات فیتنس می‌توانیم از برخی وسایل کمکی و دستگاه‌ها استفاده کنیم تا تأثیر تمرینات خود را چند برابر کنیم. وسایلی مانند دمبل و یا استپ و دستگاه‌هایی مانند الپتیکال، دوچرخه، تردمیل و قایقی در تمرینات فیتنس مورداستفاده قرار می‌گیرند.

علاوه بر این، از سایر دستگاه‌های بدنسازی نیز می‌توان در تمرینات فیتنس برای افزایش قدرت عضلات استفاده کرد. دستگاه‌های بدنسازی کمک می‌کنند تا بدن فرد برای تمرینات سخت‌تر آماده شود.

آیا می شود تمرینات فیتنس را در خانه انجام داد؟

بله می شود! در مطلب بعدی، چگونگی انجام این تمرینات در منزل را برای شما توضیح خواهیم داد.

حالتون خوب و تنتون سالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مژده! تخفیف فوق العاده دوره آموزش جامع ایروبیک به مدت محدود!