مژده! تخفیف فوق العاده دوره آموزش جامع ایروبیک به مدت محدود!

منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

اینستاگرام فیتستان

فیتنس چیست؛ ورزشی برای تناسب اندام

فیتنس چیست و چه کاربردی دارد؟

شما هم مثل من در این روزهای سخت کرونایی، خسته از قرنطینه هستید و دلتان می‌خواهد مثل قبل به باشگاه بروید؟ یا از آن دسته هستید که این روزها مدام به خودتان گیر می‌دهید که “چقدر چاق و بدهیکل شده‌ام”؟ سردرگم شده‌اید که حواستان به وزنتان باشد یا کرونا؟ فیتنس راه رهایی از این سردرگمی‌هاست! پیش از هر چیز، بهتر است بدانیم فیتنس چیست و چه کاربردی دارد.

در این روزهای سختی که همه ما به خاطر کرونا مجبور هستیم کمتر از خانه خارج بشویم، رفتن به باشگاه مثل قبل و به دور از استرس و داشتن اندام متناسب تبدیل به یک حسرت برایمان شده است. به یاد می‌آورم روزهایی را که با یک کوله‌پشتی و یک قمقمه آب و یه دست لباس ورزشی، بدون هیچ ماسک و الکلی، به باشگاه می‌رفتم و کنار دوستانم از داشتن روزی شاد و پرتحرک لذت می‌بردم. یادش بخیر!

اما از وقتی‌که فهمیدم کرونا حالا حالاها مهمان ماست و نمی‌توانم مثل قبل بی دغدغه به باشگاه بروم و کنار دوستانم ورزش کنم، فکری به سرم زد که باشگاه را به خانه‌ام بیاورم!

می‌دانم که تبدیل کردن خانه به باشگاه کار سختی است و در این شرایط اقتصادی، خریدن وسایل ورزشی و دستگاه‌های بدن‌سازی بسیار سخت و تقریباً نشدنی است. پس به این فکر کردم که کدام رشته ورزشی است که می‌توانم آن را با کمترین وسیله و در فضایی مثل خانه انجام دهم؟ بهترین پاسخ برای من این بود: فیتنس!

چرا فیتنس و اصلاً فیتنس چیست؟ ما در فیتستان برای شما توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.

فیتنس چیست؟

فیتنس چیست ؟

فیتنس (Fitness) کلمه ای انگلیسی است که از دو قسمت فیت (Fit) به معنای «متناسب و یا خوش‌اندام» و نِس (ness) به معنای «بودن» تشکیل‌شده است و در کل به معنای «تناسب‌اندام» است. درواقع، می‌توان گفت فیتنس یا همان تناسب‌اندام، یک هدف برای ماست که با انجام رشته‌های مختلف ورزشی می‌توانیم به آن دست یابیم، نه اینکه خود یک رشته ورزشی باشد. اما چند سالی است در کشور ما و سایر کشورها، این واژه تبدیل به یک رشته ورزشی شده است که در باشگاه‌ها بسیار پرطرفدار است.

در دل کلمه فیتنس، دو تعریف وجود دارد که به هم بسیار نزدیک و مرتبط هستند:

تعریف اول) وقتی‌که یک نفر با ورزش مداوم و یک رژیم غذایی سالم، تلاش می‌کند از نظر جسمی و روحی، خود را سالم نگه دارد. در این تعریف هدف فرد، داشتن «بدنی سالم» است و درواقع برای سلامتی ورزش می‌کند.

تعریف دوم) وقتی‌که یک نفر به‌صورت مداوم و چند روز در هفته و در ساعاتی خاص، تمرینات ورزشی انجام می‌دهد تا خوش‌هیکل بشود. در این تعریف هدف فرد، «داشتن اندامی خوش‌فرم» است و چند قدم بیشتر از هدف سلامتی ورزش می‌کند.

با توجه به این دو تعریف، می‌توانیم بگوییم که تمرینات فیتنس در تعریف دوم، سخت‌تر و پیشرفته‌تر می‌شود، زیرا که هدف فرد، دیگر فقط سلامتی نیست و زیبایی‌اندام و قدرت و استقامت هم به آن اضافه می‌شود.

هدف از فیتنس چیست؟

آمریکا اولین کشوری بود که این نوع سبک ورزشی در آن طرفدار پیدا کرد و پس‌ازآن، علاقه به فیتنس بین سایر کشورهای جهان نیز دیده شد.

با انجام حرکات فیتنس به‌صورت مداوم، اتفاقات بسیار خوبی برای بدن می‌افتد. بهبود استقامت قلبی عروقی، افزایش انعطاف‌پذیری، افزایش قدرت عضلانی (به‌صورت کلی و موضعی) و رسیدن به یک تعادل بدنی ازجمله مهم‌ترین این اتفاقات است. تعادل بدنی به این معناست که درصد توده‌های عضلانی و استخوانی و چربی بدن فرد، متناسب و در حد نرمال و طبیعی باشد.

معمولاً تمرینات فیتنس به صورت ترکیبی از حرکات پرشی-جهشی و قدرتی است که با هدف سلامتی، تناسب اندام و افزایش قدرت و استقامت فرد، توسط مربی طراحی می‌شود. مربی در طراحی این حرکات، سطح هر فرد (مبتدی، متوسط، پیشرفته) را بررسی می‌کند و متناسب با سطح فرد، حرکات فیتنس را طراحی می‌کند. اسکات، شنا سوئدی و برپی از معروف‌ترین حرکاتی هستند که در تمرینات فیتنس به کار می‌روند.

خب، حالا که متوجه شدیم فیتنس چیست و انجام تمرینات فیتنس چه فاکتورهایی را در بدن تقویت می کند، خوب است به سراغ فواید و مزایای این رشته ورزشی برویم.

برای آن که با مزایا و فواید این رشته ورزشی آشنا شوید، پیشنهاد می کنم مطلب بعدی را از دست ندهید.

حالتون خوب و تنتون سالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مژده! تخفیف فوق العاده دوره آموزش جامع ایروبیک به مدت محدود!